Meniu

Germanwings

1

Bagaj de mână

Fiecare paseger poate transporta o singură piesă de bagaj de mână la bordul aeronavelor Eurowings, cu o greutate de maximum 8 kg și dimensiuni maxime de 55 x 40 x 23 cm, cu excepția Clasei Best unde sunt permise 2 astfel de bagaje. Pe lângă bagajul principal se pot include bagajele pliabile de mână (ex. pentru transportul hainelor) care pot avea dimensiuni de maxime 57 x 54 x 15 cm. Datorită spațiului limitat, fiecare pasager care deține un bagaj mai voluminos sau mai mare, îl poate transporta la cală pentru a se asigura siguranța și confortul atât a pasagerului în cauză, cât și a celorlalți pasageri.

Toate medicamentele și bunurile valoroase precum laptop-urile, telefoanele mobile, documentele vor fi înlăturate din orice bagaj și for fi transportate la cală. Instrumentele muzicale ce nu depășesc mărimea unei chitare pot fi transportate ca bagaj de mână în cabină. Pentru cele de dimensiuni mai mari este necesară împachetarea acestora într-un ambalaj rezistent și plasate la cală contra unei taxe.

 

 

Țigările electronice pot fi transportate doar în bagajul de mână, dar nu este permisă aprinderea acestora la bord. Începând cu martie 2014, utilizarea dispozitivelor electronice (ex. tabletă, smartphone, MP3 player) este permisă la bordul zborurilor Eurowings dacă acestea sunt comutate pe modul avion. Nu este permisă folosirea dispozitivelor ce se bazează pe tehnologie wireless, însă aparatele auditive sau peacemaker-ele sunt acceptate.